Heb je op dit moment nog een conventionele TL buis in de garage of schuur hangen? Dan doe je er goed aan om deze vandaag nog te vervangen door een LED TL buis. LED TL buizen verbruiken namelijk zeer weinig energie, maar leveren wel behoorlijk veel licht op. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat er kwik en andere giftige stoffen vrijkomen wanneer een LED TL buis breekt, want in tegenstelling tot traditionele TL buizen bevatten LED varianten deze giftige stoffen niet. Oh en over dat breken of kapot gaan gesproken: een LED TL buis is ontzettend sterk en daardoor bijna onbreekbaar. Je leest er meer over in deze blog.

Veel licht, maar wel een laag energieverbruik

Ben je op zoek naar een lichtbron die veel licht produceert, maar wel een laag energieverbruik heeft? Dan kom je toch al snel uit bij een LED lamp. Wanneer we kijken naar de energie-efficiëntie, dus de lichtopbrengst vergeleken met het verbruikte vermogen, zien we dat traditionele gloeilampen helemaal onderaan bungelen. LED lampen daarentegen steken er met kop en schouders bovenuit. Een LED TL buis verbruikt veel minder energie om dezelfde hoeveelheid licht te leveren.

Geen giftige stoffen, dus beter voor de gezondheid (en het milieu!)

Een andere reden om over te stappen op LED TL is het gegeven dat LED TL buizen geen giftige stoffen als kwik bevatten. Wanneer een traditionele TL buis breekt, komt er een giftige kwikdamp vrij die niet alleen schadelijk is voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Op dit moment is de hoeveelheid kwik in de atmosfeer al vijf keer zo groot dan wat er van nature in het milieu voorkomt. Kwik vormt een bedreiging voor mens, milieu en dier. Goede reden dus om te kiezen voor LED TL.

Oersterk, degelijk en vrijwel onbreekbaar

Als bovenstaande twee redenen je nog niet hebben weten over te halen om jouw LED TL buizen op ledlichtstunter.nl te bestellen, dan doet de volgende dat hopelijk wel: een LED TL buis is oersterk, degelijk en vrijwel onbreekbaar. Daar waar traditionele TL buizen nog wel eens spontaan kapot willen gaan, hoef je daar bij LED TL niet bang voor te zijn. De sterke polycarbonaat behuizing maakt LED TL lampen bijna onbreekbaar. Zo kun je er nog jaren mee vooruit!