Philips Hue ledverlichting is een product van Philips dat steeds populairder wordt. Vooral in combinatie met smartspeakers zoals Alexa worden de mogelijkheden steeds groter. Zo kan je bijvoorbeeld het licht aan- en uit zetten door dit aan je smartspeaker te ‘vragen’. Weet je nog niet wat een Philips Hue is? Hier volgt een kleine uitleg.

 

Wat is een Philips Hue led-strip?

Met Philips Hue til je jouw leefomgeving of commerciële ruimte naar een hoger niveau. Het Philips Hue systeem staat in verbinding met jouw router of modem. Hierdoor kan je de verlichting bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Een de verlichting kan je perfect om je leefomgeving efficiënter te belichten. Maar het biedt ook mogelijkheden om te laten synchroniseren met films, series en muziek. Ook bespaar je met deze ledverlichting hoogstwaarschijnlijk op je energierekening.

 

Je huis veiliger te maken?

Je kent het wel. Je gaat op vakantie en gaat nog nog eens heel je huis langs om te kijken of echt ieder lampje wel is uitgezet. Hoewel dit hoogst noodzakelijk is, je wilt natuurlijk niet onnodig lampen laten branden voor de gehele periode dat je op vakantie bent. Het is eigenlijk hoogst ineffectief. Met de verlichting kan je via de app al jouw lampen aan- en uit zetten. Of bijvoorbeeld slechts dimmen. Zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld.

Op deze manier kan je inbrekers weren door ’s avonds de lampen aan te zetten. Daarnaast zijn de kosten van stroomgebruik hierdoor een stuk lager dan dat je jouw verlichting je hele vakantie laat branden. Daarnaast kan je jouw Philips Hue ook verbinden met een bewegingssensor. Zo kan je dieven afschrikken met licht dat plotseling aanspringt wanneer zij erlangs lopen.

Een bewegingssensor is ook erg handig in dagelijks gebruik. Zo hoef je verlichting niet manueel aan te zetten. Het licht zal ook automatisch weer uitgaan. Ten slotte kan je de verlichting zo instellen dat wanneer je in een bepaalde afstand van je huis bent, de lichten vanzelf aanspringen. Dit maakt leven weer iets gemakkelijker en de verlichting in je huis bijna geheel automatisch.

De Philips Hue is verkrijgbaar in vele elektronicawinkels.