Je wilt natuurlijk niet enkel in je eigen huis milieuvriendelijk leven. Op kantoor is dit net zo belangrijk, je brengt hier natuurlijk ook nogal wat uren door. In deze blog lichten we toe hoe je ook op kantoor in een milieuvriendelijke omgeving kan leven.

 

Tweedehands meubilair

Het kan wellicht verleidelijk zijn om gloednieuwe meubels in je kantoor te plaatsen. Zo denk je immers een goede invloed te maken op bezoekers op kantoor. Echter is gebruikt meubilair veel duurzamer. Daarnaast kan je hiermee juist een betere invloed maken op bezoekers. Zo zullen zij inzien dat je milieubewust bezig bent als bedrijf. En omdat dit een steeds populairder onderwerp wordt, kan dit enkel ten goede komen van jullie relatie.

Daarnaast brengt tweedehands meubilair natuurlijk kostenbesparing met zich mee. Met het geld wat je hiermee bespaart kan je weer investeringen doen in andere delen van je bedrijf.

 

Verspilde energie door verlichting

De energie die door kantoorgebouwen wordt verspilt is enorm. Vaak blijven de lichten de hele nacht branden. En dit is totale verspilde energie, indien er geen nachtwerkers aanwezig zijn.

Een oplossing hiervan is het overstappen op ledverlichting. Ledverlichting is milieuvriendelijker dan andere varianten. Met ledverlichting bespaar je op de energierekening. En dat al helemaal als je kantoor 24/7 verlicht dient te worden.

 

Milieuvriendelijk met een groen dak

Wanneer het budget je het toelaat, kan een groen dak voor veel voordelen zorgen. Met een groen dak bedoelen we een grasdak. Een grasdak zorgt voor isolatie in de winter. Hierdoor is er minder energie nodig voor verwarming en andere zaken.

 

Recycling en ledverlichting

Een mooie combinatie voor een milieuvriendelijk kantoor is dus tweedehands meubilair en ledverlichting. Aan de ene kant zorg je voor kostenbesparing door de ledverlichting en het meubilair. Aan de andere kant draag je ook je steentje bij aan het minder uitstoten van schadelijke stoffen aan het milieu. En dit wordt iedere dag belangrijker.