Oud en nieuw staat voor de deur en om het nieuwe jaar vol goede intenties in te gaan moet je je huis natuurlijk wel feest proof maken. We willen allemaal dat ons huis er tijdens de feestdagen feestelijk uitziet. Daarom hier een aantal tips om je voor te bereiden op oud en nieuw en ervoor te zorgen dat je huis klaar is voor alle festiviteiten.

1) Versier je huis met feestelijke verlichting en andere versieringen. Een feestje is geen feestje zonder feestelijke lampjes en glitterende items. Zorg voor wat gouden details in je interieur om de sparkle van het nieuwe jaar te omarmen.

2) Laat de kerstboom nog lekker een aantal dagen staan. Dat het geen kerst meer is betekent niet dat de kerstboom meteen het huis uit moet. Het fijne aan de kerstboom is dat deze zo’n gezellige sfeer in huis brengt. En hij is een perfecte toevoeging op de eerste tip!

3) Heb je een openhaard? Maak het lekker warm en cozy door wat kaarsen op de mantel te zetten. Ook zijn decoratieve slingers de perfecte plek om hier op te hangen.

4) Spelletjes, spelletjes, en nog meer spelletjes! Op oud en nieuw hebben we vaak al een heel middagprogramma op de planning staan, maar in de avond is het vaak gezellig borrelen en wachten op het 00:00 uur moment. Een goede tijd om alle spelletjes uit de kast te trekken en deze eens gezellig te spelen. (Houd de sfeer wel vriendelijk, want we willen allemaal blij het nieuwe jaar in gaan natuurlijk)

5) Creëer een uitnodigende sfeer met geurkaarsen en potpourri. Een lekkere geur in de woonkamer gaat boven alles. Wanneer je de kamer binnenkomt en je wordt omringd door een fijne geur van kaarsen voel je je meteen thuis. Zorg er wel voor dat je kiest voor een specifieke geur en mix geen verschillende geuren door elkaar heen. Sommige geuren gaan niet mooi samen, wat ervoor zorgt dat het gaat stinken. Dit wil je niet, dus choose wisely!

6) Stel je oud en nieuw afspeellijst samen! Bij een gezellige feestelijke avond kan de muziek natuurlijk niet ontbreken. Stel je eigen afspeellijst samen met jouw favoriete nummers van het afgelopen jaar, of luister gezamenlijk naar de Top 2000!

7) Laat je Van Eyck shutters ver genoeg open zodat je al het vuurwerk van buiten nog kan bewonderen!