Met ledverlichting zijn de mogelijkheid eindeloos om je huis op creatieve wijze te verlichten. Zo kan je met zelfklevende ledstriplampen op enorm veel manieren verwerken in jouw leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan ledverlichting onder de parasol in de tuin of op de traptreden van je huis. In dit artikel nemen we een aantal mogelijkheden met je door.

 

Ledverlichting in huis

Wanneer je een mooie TV in je woonkamer hebt staan, kan dit al snel zorgen voor extra uitstraling. Wil je jouw TV er nog beter uit laten springen? Plaats dan eens ledverlichting op en rondom je TV. Het effect hiervan komt helemaal goed naar buiten wanneer je de TV langs een mooi plaatst en op de muur extra ledverlichting plaatst.

Zoals we al eerder aangaven is het uiteraard ook mogelijk om ledverlichting op je trap te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld verlichting aan de onderkant van de leuning en creëer een elegante sfeer. En dit is natuurlijk niet enkel elegant: je maakt het gebruik van je trap er ook veiliger door.

Men plaatst vaak ook verlichting om spiegels. En dat is niet zomaar. Zo zorgt dit op de achterwanden van een spiegel ervoor dat schaduw in de weerspiegeling wordt verkleind. Hierdoor heb je nog meer plezier van je spiegel.

 

In de tuin

Natuurlijk kan ledverlichting in de tuin ook voor veel sfeer zorgen. Zo kan je mooie plaatsen uit je tuin extra naar voren laten komen.

Zo kan je bijvoorbeeld je terras verlichten met ledverlichting. Plaats de lampjes om de banken en de omheining van je terras en je creëert al snel een leuke sfeer. Heb je boompjes of andere planten in je tuin? Dan kan je deze ook verlichten. Zo kan je mooie bomen in je tuin berusten met verlichting. Dit geeft een erg mooi effect wanneer de zon ondergaat.

Andere manieren om je tuin extra sfeer te geven is het plaatsen van verlichting om je vijver of fonteinen. Zo kan je verlichting buiten maar ook binnen in het water plaatsen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de ledverlichting die je kiest wel waterbestendig is.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden voor het plaatsen van verlichting in en rondom je huis eindeloos. Experimenteer dus vooral met het plaatsen van verlichting in jouw leefomgeving om de mooiste effecten te creëren. Want zo werkt het nu vaak eenmaal met ledverlichting. Je moet het eerst zien voordat je de echte uitstraling kan zien.

Heb jij iets moois weten te maken met ledverlichting? Laat het vooral weten in de reacties of neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn erg benieuwd!