De natte dagen van afgelopen weken zijn eigenlijk voor niemand écht een feestje, en zo langzamerhand is iedereen er wel weer klaar voor: het voorjaar! Een rustig lentezonnetje dat af en toe doorbreekt en op een gegeven moment twijfels over of je nog wel een jas aan moet naar buiten of niet… Over de zaterdagmiddagen bepakt en bezakt met drinken en eten voor een heerlijke wandeling, om over een middagje shoppen neerstrijken op een druk terras met zon en een drankje maar niet te spreken. De bloemetjes komen weer uit, de lucht is weer wat blauwer… jij hebt er ook zin in he?

Helaas lijken die dagen nog best een eindje weg en zullen we het voor nu nog even met binnen zitten of de regen trotseren moeten doen. Maar als het weer er dan toch om vraagt om naar buiten te trekken, is het natuurlijk wel handig als je de nodige voorbereidingen treft. Lees snel met ons mee om je klaar te stomen voor een heerlijk voorjaar!

Op naar buiten!

Staat meer bewegen ook op jouw goede-voornemen lijstje van aankomend jaar, maar word je nog een beetje tegengehouden door het weer? We hebben goed nieuws; over een aantal weken wordt het weer heus een stukje zachter en kan je dus vol goede moed beginnen aan de wandelingen die je al tijden voor je ziet. Om goed gemutst op pad te gaan, zijn een aantal essentials natuurlijk wel handig; denk bijvoorbeeld aan een goede waterfles (of een Mepal drinkbeker!), bakjes om eventueel wat eten in te bewaren en een kleine doch efficiënte rugzak! Schaf deze benodigdheden dus snel aan, voor dat de zon weer gaat schijnen!

Save the garden

Ook rondom het huis is het verstandig om een aantal voorbereidingen te treffen op het steeds lekkerder wordende weer. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het belang van het klaarmaken van jouw (moes)tuin; koop vast zaden in, zorg ervoor dat je het tuingereedschap een beurt geeft en zorg ervoor dat jouw tuintje beschermd blijft tegen ongedierte. Ook vroeg in het jaar kunnen kleine beestjes ervoor zorgen dat jouw oogst een stuk minder zal zijn; zonde!

Geef je huis een beurt

Na de donkere dagen, waarin je de gezelligheid en knusheid juist in huis haalt door het toevoegen van extra lichtjes en andere tierelantijntjes, is het bij aanvang van de lente juist een goed idee om hier afstand van te doen en licht en natuur het huis in te halen! Schaf mooie nieuwe planten aan, en laat het licht het huis in schijnen; je zal merken dat dit ook voor jouw gemoedstoestand een goed idee is!