Wat is nu de meest geschikte bedrijfsverlichting voor jouw onderneming? Daar wil je uiteraard goed over nadenken. Mogelijk heb je verlichting nodig in aanzienlijke oplages, waardoor je een overwogen keuze wilt maken. In veel gevallen is LED verlichting de beste keuze. En daar zijn veel goede redenen voor te bedenken. In dit artikel nemen we dan ook graag met je door waarom het een goede keuze is om voor LED als bedrijfsverlichting te kiezen.

Bespaar op stroomverbruik

Vooral bij een groter bedrijfspand is het stroomverbruik een aanzienlijke kostenpost. De verlichting speelt hier een grote rol in, en daarop besparen is dan ook altijd interessant. Met LED verlichting weet je zeker dat je zeker dat je verlichting hebt met het laagste stroomverbruik. Wist je dat een ledlamp zo’n tien keer zuiniger kan zijn dan een halogeenlamp? Installeer bijvoorbeeld in je bedrijfshal LED verlichting, dat merk je enorm in het stroomverbruik! Tevens geniet je door led verlichting van meer veiligheid op de werkvloer. Door de felle verlichting wordt er immers niets over het hoofd gezien. Daarnaast is men bewezen meer gemotiveerd wanneer een bedrijfshal goed is verlicht. Reden genoeg dus om LED verlichting in je bedrijfshal te installeren.

Overal inzetbaar

Zoals we net al even hebben aangegeven, wordt LED verlichting veel ingezet in bedrijfshallen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Het is zelfs zo dat je deze verlichting vrijwel overal kunt toepassen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook varianten die dezelfde lichtkleuren geven als traditionele lampen. 

Aanzienlijk langere levensduur

Het stroomverbruik is een kostenpost, maar na verloop van tijd dienen de lampen natuurlijk vervangen te worden. Ook op dat gebied zit je bij LED verlichting goed. Je kunt er namelijk zo’n vijf tot tien jaar mee vooruit. En dat is tot wel tien keer langer dan de traditionele lamp. Ook het vervangen van de lampen zal je dus minder kosten. Schaf je led verlichting tevens bij een kwalitatieve aanbieder aan en je weet zeker dat je er langer van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan Bedrijfsverlichting.nl of een andere webwinkel. 

Veiliger in gebruik

Lampen worden vaak enorm warm wanneer ze een tijdje branden. Maar dat is niet het geval bij led verlichting. De temperatuur van de lampjes stijgt namelijk bijna niet. En dat is een stuk veiliger dan normale lampen. Daarbij is de kans op brand namelijk groter, doordat de temperatuur zo stijgt.

Denk ook aan het milieu

Tenslotte is led verlichting op verschillende gebieden beter voor het milieu. Ten eerste verbruik je minder energie, maar dat is niet het enige. Deze lampen zijn ook beter recyclebaar dan de meeste traditionele lampen. Zo kunnen de lampen bij het normale afval bij je in huis. Dat je normale lampen bij het chemisch afval dient te deponeren zegt dan ook eigenlijk al genoeg.